Gıda Mühendisliği Bölümü Dersler

Lisans Seviyesi
Kodu Ders Adı Ders Uygulama Laboratuar Yerel Kredi AKTS
GDM3324Beslenme20025
GDM2042Bilgisayar Destekli Mühendislik Çizimleri12023
GDM2314Bilim ve Teknoloji Tarihi30035
GDM9000 Bitirme Çalışması080410
GDM4001Bitkisel Yağ Teknolojisi30035
GDM3320Duyusal Analiz20025
GDM3211Enstrümental Analizler10223
GDM3021Enstrümental Analizler Laboratuarı00213
GDM2310 Enzim Bilimi30035
GDM4307Et ve Ürünleri Teknolojisi30035
GDM3306Fermentasyon Teknolojisi20025
GDM2181Genel Mikrobiyoloji20234
GDM2041Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı00212
GDM4111Gıda Ambalajlama ve Malzeme20024
GDM3328Gıda Analizleri Laboratuvarı 100424
GDM4301Gıda Analizleri Laboratuvarı 200425
GDM2306 Gıda Biliminde Moleküler Biyoloji30035
GDM1303Gıda Biyolojisi20022
GDM3241Gıda Biyoteknolojisi20022
GDM3303Gıda Ekonomisi20022
GDM3332Gıda Endüstri Atıkları Ve Değerlendirmesi20024
GDM3302Gıda Endüstrisinde Sürdürülebilirlik20023
GDM1022 Gıda Etiği20023
GDM3265Gıda Güvenliği ve Hijyeni20024
GDM3314 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri20025
GDM2304Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu30035
GDM3162Gıda İşletmelerinde Proses Kontrolü20023
GDM3252Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikolojisi20023
GDM2301Gıda Kimyası ve Biyokimyası 40045
GDM2222Gıda Kimyası ve Biyokimyası 220023
GDM3262 Gıda Makine ve Ekipmanları20025
GDM3326Gıda Mevzuatı20025
GDM2022Gıda Mikrobiyoloji Laboratuvarı00213
GDM2182Gıda Mikrobiyolojisi20236
GDM3111 Gıda Mikrobiyolojisi II20023
GDM4162Gıda Muhafaza Yöntemleri20023
GDM2172Gıda Mühendisliği Termodinamiği20023
GDM2102Gıda Mühendisliğinde Akışkanlar Mekaniği20024
GDM1042Gıda Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları22034
GDM3312Gıda Mühendisliğinde Güncel Konular20025
GDM3221Gıda Mühendisliğinde Malzeme Bilimi20023
GDM2131 Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce20024
GDM2152 Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce II20023
GDM1252Gıda Mühendisliğinde Organik Kimya30034
GDM2308 Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri30035
GDM4121Gıda Mühendisliğinde Tasarım22036
GDM3231 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler 120023
GDM3242 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler 230035
GDM1301Gıda Mühendisliğine Giriş ve Etik20023
GDM4309 Gıda Okur Yazarlığı 30035
GDM3322 Gıda Pazarlama20025
GDM3301Gıda Teknolojisi32045
GDM3318Gıda Ürünlerinin Geliştirilmesi20025
GDM3310 Gıdalardaki Fonksiyonel Bileşikler20025
GDM3308Gıdaların Fiziksel Özellikleri20025
GDM3271Girişimcilik ve Proje Yönetimi20024
GDM4142Hazır Yemek Teknolojisi30035
GDM2112İş Sağlığı ve Güvenliği 120022
GDM3071İş Sağlığı ve Güvenliği 220022
GDM2302İş Sağlığı ve Güvenliği 220022
GDM3251Isı ve Kütle Aktarımı40044
GDM3001İşletme Stajı00002
GDM4183İşletmede Mesleki Eğitim (Koop) 120024
GDM4185İşletmede Mesleki Eğitim (Koop) 220024
GDM4184İşletmede Mesleki Eğitim (Koop) 320024
GDM4186İşletmede Mesleki Eğitim (Koop) 420024
GDM4302Kakao, Çikolata ve Şekerleme Ürünleri Teknolojisi30035
GDM2091Kütle ve Enerji Denklikleri30035
GDM2002Laboratuvar Stajı00002
GDM4092Meyve Suyu Teknolojisi20023
GDM4151Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi30035
GDM2052Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler20024
GDM3142Organik Gıdalar20023
GDM3316 Özel ve Geleneksel Gıdalar20025
GDM3261Reaksiyon Kinetiği20024
GDM4012Seminer02014
GDM2312 Soğuk Tekniği30035
GDM4303Su Ürünleri İşleme Teknolojisi30035
GDM4305 Süt ve Ürünleri Teknolojisi30035
GDM4191Tahıl ve Ürünleri Teknolojisi30035
Yüksek Lisans Seviyesi
Kodu Ders Adı Ders Uygulama Laboratuar Yerel Kredi AKTS
GDM5124 Çikolata ve Şekerleme Ürünleri Teknolojisi30037.5
GDM5004Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik20022.5
GDM5101Bilgisayar Tabanlı Matematiksel Yöntemler Ve Gıda Uygulamaları30037.5
GDM5102Bilimsel Araştırmalar Ve Etik30037.5
GDM5103Bilimsel Makale Ve Proje Hazırlama Teknikleri30037.5
GDM5104Biosensörler Ve Gıda Uygulamaları30037.5
GDM5123Bitkisel Gıda Fermentasyonları30037.5
GDM5105Dondurma Teknolojisi30037.5
GDM5002Dönem Projesi020015
GDM5106Fermente Süt Ürünleri Ve Probiyotikler30037.5
GDM5107Fonksiyonel Gıdalar30037.5
GDM5121Gıda Ambalajlamada Yeni Teknikler30037.5
GDM5108Gıda Analizinde Moleküler Teknikler30037.5
GDM5128Gıda Biliminde Omik Teknolojiler30037.5
GDM5129Gıda Kaynaklı Virüsler30037.5
GDM5109Gıda Mühendisliğinde İstatiksel Metotlar30037.5
GDM5120Gıda Mühendisliğinde Nanoteknoloji Uygulamaları30037.5
GDM5122Gıda Mühendisliğinde Temel Prosesler30037.5
GDM5110Gıda Reolojisi-130037.5
GDM5111Gıda Toksikolojisi30037.5
GDM5112Gıda Ve Beslenme İlkeleri30037.5
GDM5125Gıdaların Mühendislik Özellikleri30037.5
GDM5113İleri Et Ürünleri İşleme Teknolojisi30037.5
GDM5127İleri Gıda Analizeri30037.5
GDM5114İleri Meyve Ve Sebze İşleme Teknolojisi30037.5
GDM5115Kurutma Teknolojisi30037.5
GDM5116Laktik Asit Bakterileri30037.5
GDM5117Mikotoksijenik Küfler Ve Mikotoksinler30037.5
GDM5131Mikrobiyal Polisakkaritler 30037.5
GDM5118Mikrobiyolojik Sayım Yöntemleri30037.5
GDM5119Modern Gıda Muhafaza Yöntemleri30037.5
GDM5001Seminer02005
GDM5003Uzmanlık Alan Dersi300020
GDM5126Yağ Rafinasyonunda Yeni Teknikler30037.5
GDM5000Yüksek Lisans Tezi010040
Doktora Seviyesi
Kodu Ders Adı Ders Uygulama Laboratuar Yerel Kredi AKTS
GDM6101Arıcılık Ürünleri30037.5
GDM6102Bakteriyel Gıda Patojenleri30037.5
GDM6118Biyopolimerler ve Gıda Ambalajlama Uygulamaları30037.5
GDM6103Çizgili Kas Kimyası ve Biyokimyası30007.5
GDM6104Doğal Gıda Katkıları ve Antioksidanlar30037.5
GDM6000Doktora Tezi010040
GDM6105Emülsiyon Tipi Et Ürünleri Teknolojisi30037.5
GDM6106Enzim Bilimi ve Teknolojisi30037.5
GDM6107Fırıncılık Ürünleri Teknolojisi30037.5
GDM6108Fungal fermentasyonlar ve mayalar30037.5
GDM6109Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri30037.5
GDM6201Gıda Endüstrisinde Matematiksel Uygulamalar ve Modelleme30037.5
GDM6116Gıda Endüstrisinde Reoloji Uygulamaları30037.5
GDM6199Gıda Lipidleri30037.5
GDM6117Gıda Mühendisliğinde Uygulamalı Deneysel Tasarım ve Modelleme30037.5
GDM6110Gıda Reolojisi-230037.5
GDM6111Gıdalarda Biyokimyasal Reaksiyonlar30037.5
GDM6112Gıdalarda Duyusal Analizler30037.5
GDM5130İleri Gıda Biyoteknolojisi30037.5
GDM6202İleri Gıda Kimyası30037.5
GDM6113İleri Gıda Mikrobiyolojisi30037.5
GDM6114Peynir Teknolojisi30037.5
GDM6115Raf Ömrü ve Depolama Teknikleri30037.5
GDM6001Seminer02005
GDM6119Sürdürülebilir Gıda Sistemleri30037.5
GDM6003Uzmanlık Alan Dersi500020